Saturday , December 3 2022
Home / Archive / CODING & DECODING

CODING & DECODING

Listen to this article

CODING & DECODING

1. In a certain code, BASIC is written as DDULE. How is LEADER written in that code?
Ans. NHCGGU

2. In a certain code, SPRING is written as UNUFRC. How will the word MOBILE be written in that code language?
Ans. OMEFPA

3. In a certain code, ROAD is written as URDG. How is SWAN written in that code?
Ans. VZDQ

4. In a certain code, CLOUD is written as GTRKF. How is SIGHT written in that code?
Ans. WGJHV

5. In a certain code language, GERMINATION is written as IMGRENNOAIT. How is ESTABLISHED written in that code?
Ans. BAETSLDEIHS

6. In a certain code, CONDEMN is written as CNODMEN. How will TEACHER be written in that code?
Ans. TAECEHR

7. In a certain code language, HAND is written as SZMW, then what will be the code of MILK?
Ans. NROP

8. In a certain code, RAIL is written as KCTN and SPEAK is written as CGRUM. How will AVOID be written in that code?
Ans. KQXCF

9. In a certain code language, THANKS is written as SKNTHA. How is STUPID written in that code language?
Ans. DIPSTU

10. In a certain code, ORCHESTRA is written as ARTSEORCH. How is DREAMLAND written in that code?
Ans. DNALMDREA

11. In a certain language, WEAK is coded as 9%2$ and SKIT is coded as #$7@, then how will WAIT be coded in the same language?
Ans. 927@

12. If A = 4, K = 3, N = 2, P = 1, then the sum of which set of the letters makes the highest number?
Ans. NAKNA

13. In a certain code JA KI MO PE means AT A FROG’S LEAP, MO LA KI SO means TAKE A LEAP AHEAD and RE BO JA NA means INSECTS ARE FROG’S DIET. Which of the following is code for AT in that language?
Ans. PE

14. If the KNIFE is coded as MPKHG, what do the letters DTGCF stand for ?
Ans. BREAD

15. If in a certain language SISTER is coded as 535301 , UNCLE is coded as 84670 and BOY as 129 , how SON is coded ?
Ans. 524

16. If HARD is coded s 1357 and SOFT is coded as 2468, what do the figures 21448 stand for?
Ans. SHOOT

17. In a certain language PRACTICE is coded as PICCTRAE, how is FLAMES coded in that language?
Ans. FMELAS

18. If TOUR is written in a certain code as 1234, CLEAR as 56784 and SPARE as 90847, what will be the 5th digit for SCULPTURE in the same code?
Ans. O

19. If SUMMER is coded RUNNER, the code for WINTER.
Ans. VIOUER

20. In a certain code FIRE is coded as DGPC. What will be the last letter of the coded word for SHOT.
Ans. R
The writer teaches General Ability at World Times Institute.

Check Also

INDO – PAK HISTORY 01-12-2022

Listen to this article INDO – PAK HISTORY 01-12-2022 Jahangir’s World Times E-mail: worldtimes07@gmail.com Ph: …

Leave a Reply

%d bloggers like this: